Podsumowując mój ostatni rok na blogu, wyraźnie widać jakie wpisy królują na pierwszych miejscach, więc i dzisiaj przepis na bardzo szybki obiad, bo już dawno żadnego nie zamieszczałam. Jeśli lubicie wszelkie makarony tak jak i ja, bardzo zachęcam do wypróbowania. A sos z serem pleśniowym jest ostatnio moim ulubionym :-)
Potrzebujemy:
- spaghetti (lub inny makaron)
- pieczarki
- pierś z kurczaka
- ser pleśniowy (brie)
- śmietana 18%
- przyprawa do kurczaka
- zioła prowansalskie
- tymianek
Makaron gotujemy al dente. Kurczaka doprawiamy i smażymy. Pieczarki kroimy na ćwiartki i również smażymy, ale na drugiej patelni. Gdy już będą dobre, dodajemy do nich pokrojony ser pleśniowy, śmietanę oraz odrobinę wody. Gdy ser się rozpuści, doprawiamy ziołami prowansalskimi i tymiankiem. Na talerzu układamy makaron, a następnie usmażonego kurczaka i sos z pieczarkami.
SMACZNEGO!
a zrobie!
OdpowiedzUsuńI super! :-)
Usuńtakiej wersji spaghetii jeszcze nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńWięc jak najbardziej zachęcam :-)
UsuńNa pewno spróbuję, bo wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :-)
Usuńuwielbiam <3
OdpowiedzUsuńtakiego spaghetti jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj, może Tobie też zasmakuję :-)
Usuńwygląda pysznie :) a czy śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym ?
OdpowiedzUsuńNie podpowiem, zawsze robiłam sos ze śmietaną, nigdy nie zastępowałam jej jogurtem ;-)
UsuńMyślę, że można. Ja jak byłam na diecie to robiłam zamiast śmietanowych sosów to lżejsze z jogurtu naturalnego. Tylko trzeba bardzo uważać, żeby się nie zważył! Na malutkim ogniu i cały czas mieszamy.
UsuńO proszę, dobrze wiedzieć :-)
Usuńuwielbiam makarony, ale tej wersji jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńDobrze, że jestem po kolacji ;P
OdpowiedzUsuńostatnio też miałam taki obiad :) tylko zamiast makaronu spagethhi miałam zielony :)
OdpowiedzUsuńI w tej wersji muszę wypróbować :-)
UsuńMusze wyprobować:)
OdpowiedzUsuńA Ania po raz kolejny robi wszystkim smaka na takie cudo!:)
OdpowiedzUsuńCzasem odrobinę muszę ;-)
Usuńtakiego sosu jeszcze nie jadłam, smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSos jest przepyszny, ostatnio non stop u mnie gości, koniecznie spróbuj :-)
UsuńSmacznie wygląda i pewnie tak smakuje :) Zgłodniałam przez ciebie heh
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na nowego posta
Wygląda tak pysznie, że zjadłabym teraz :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i życzę smacznego :-)
UsuńWypróbuję (jak większość Twoich przepisów), mniam! :)
OdpowiedzUsuńMiło wiedzieć, cieszy mnie to ogromnie, mam nadzieję, że i to danie będzie smakować :-)
UsuńPowiem ci, że robię bardzo podobnie, ale nie wpadłam na to aby dodac serek plesniowy. Bardzo go lubię i następnym razem muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńdzięki za pomysł :)
Życzę smacznego :-)
UsuńZ serem pleśniowym też jeszcze nie robiłam, ale pomysł fajny :)
OdpowiedzUsuńZa serem plesniowym jakos nie przepadam, ale przepis jest genialny, jak apetycznie to spagetti wyglada, nie jadlam nigdy z kurczakiem. Ciekawa jestem czy z innym serem tez tak oblednie by smakowalo jak piszesz :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj z innymi serami albo np. z serkiem topionym :-)
Usuńaż się głodna zrobiłam :D wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńKurczak, spaghetii i ukochane pieczarki... Jak dla mnie przepis który musi się zakończyc w mojej kuchni sukcesem. W czwartek wiem co robię ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że danie smakowało :-)
UsuńMakaron z sosem zawsze i wszędzie! Amen ! ;)
OdpowiedzUsuńszybko i prosto - podoba mi się! :D mniam!
OdpowiedzUsuńWięc zachęcam do wypróbowania :-)
UsuńZa spaghetti akurat nie przepadam, ale muszę przyznać, że ciekawa jego wersja :)
OdpowiedzUsuńSpaghetti zawsze można wymienić na inny makaron :-)
Usuń:) zapisuję przepis do wypróbowania :D
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i życzę smacznego :-)
UsuńMuszę pomyśleć czym zastąpić pleśniowy, bo w ciąży nie wolno go jeść :/
OdpowiedzUsuńSpróbuj z innymi serami albo np. z serkiem topionym
UsuńJa też uwielbiam sos z sera pleśniowego, jest najlepszy do mięs i makaronów właśnie :)
OdpowiedzUsuńJest pyszny, szkoda że spróbowałam go tak późno ;-)
UsuńSos pleśniowy to nie moja bajka, ale reszta wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńmożesz wymienić go na np. serek topiony ;-)
UsuńTeż uwielbiam ser pleśniowy, aż chyba wypróbuję ten przepis. :)
OdpowiedzUsuńbardzo zachęcam :-)
UsuńUwielbiam Twoje kulinarne wpisy ;)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :-)
UsuńUwielbiam Twoje przepisy - krótkie, zwięzłe i na temat. Mam w zakładkach wiele przepisów, których nigdy nie wypróbowałam, dlatego że część z tych składników jest albo trudno dostępna, albo jest ich zdecydowanie za dużo... Strasznie mnie irytuje jak chcę przyrządzić szybkie danie i czytam: oregano, gałązka tymianku i garść kolendry. Rozumiem, że od czasu do czasu możemy sobie pozwolić, ale chyba nie codziennie...
OdpowiedzUsuńHaha, mam tak samo, dlatego nie kombinuję, tylko robię, to co umiem, a przy tym staram się wybierać dania, które nie są drogie... Prostota jest najlepsza :-)
Usuńżołądek przywarł mi do kręgosłupa - wygląda mega apetycznie ! :)
OdpowiedzUsuńto kurczak?! Ja myślałam, że grzanki :D
OdpowiedzUsuńale super! na pewno by mi smakowało! :)
Haha, kurczak, choć kolorem i wielkością może nieco przypominać grzanki ;-)
Usuńmniam <3
OdpowiedzUsuńJak bym widziała przepis mojej kuzynki. Czasami gdy jestem u niej serwuje takie danie i jest pyszne
OdpowiedzUsuńMiło, że się ze mną zgadzasz :-)
Usuńdziękuję, a na pewno przesadzasz ;)
OdpowiedzUsuńoj leci... ale już niedługo skończy 2 lata ;)
mam nadzieję, że tak będzie
dzięki za radę ;) wyłączone
pozdrawiam
I super :-)
Usuńi jak tu się zacząć odchudzać po swiętach jak Ty takie pyszności serwujesz!
OdpowiedzUsuńhaha, nie jest lekko ;-)
UsuńProsto, a jak efektownie :) Czekam na wariacje wege z makaronem :)
OdpowiedzUsuńJakby co to przepisem będę się dzielić :-)
UsuńOmnomnom... ;D Jadłabym! :))
OdpowiedzUsuńWygląda przewspaniale!:)
OdpowiedzUsuńOmomomom pychotka!!!
OdpowiedzUsuńJa smietanke najchudsza i makaron brazowy i idealnie!! <3
Buzki
I tak można, życzę smacznego :-)
UsuńA czy ten ser nie śmierdzi jak się go doda do tego wszystkiego ?
OdpowiedzUsuńWedług mnie nie śmierdzi, ale ja lubię zapach wszelkich serów ;-) Jak się obawiasz zapachu możesz dodać serek topiony :-)
Usuń