17 sty 2013

Leczo.

Poduchy przeszły test 100% pozytywny :) aż buzia mi się sama cieszyła, czytając taką ilość pochwał :D i jest mi bardzo miło, jeśli mogłam kogoś zainspirować. Dodało mi to kopa, żeby tworzyć kolejne poduszki, a jeśli takowe powstaną, chętnie pokażę efekt końcowy :D

Lubię kuchnie prostą i szybką, ale to pewnie dlatego, że nie mam specjalnych zdolności kulinarnych. Póki co uczę się gotowania, poznaję nowe przepisy i smaki. Piec nie potrafię kompletnie (no oprócz muffinek, ale akurat one każdemu wychodzą ;)) mam nadzieję, że wszystko jest do nadrobienia i do nauczenia, a sprawdzonym przepisami będę dzielić się z Wami :)

Potrzebujemy:
-czerwoną paprykę
-żółtą paprykę
-zieloną paprykę
-cukinię
-kiełbasę
-pomidory w puszcze (najlepsze są pomidory DAWTONA krojone, z bazylią i oregano, bez skórki )
-kostkę mięsną

Wszystkie warzywa kroimy w sporą kostkę:


Kiełbasę kroimy w pół plastry i smażymy na patelni:


 Do garnka wrzucamy warzywa, dodajemy pomidory i kostkę:


Na początku może nam się wydawać, że pomidorków jest za mało, a sosu praktycznie nie ma, ale za chwilę wszystko puści soki i będzie to wyglądać mniej więcej tak:


Gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną (ok.15 min), dodajemy podsmażoną kiełbasę, doprawiamy pieprzem, jeszcze chwilę gotujemy i GOTOWE :D


A Wy lubicie LECZO?
Smacznego! :)

62 komentarze:

  1. pominęłabym kostkę bo w kuchni nie używam takich wynalazków i kiełbasę bo nie jem mięsa:D jest kolorowo i na pewno baaaardzo smacznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja tam czasem stosuję różne wzmacniacze i gotowce ;)

      Usuń
  2. uwielbiam lecza, cukinie mmm, najbardziej smakuje mi smażona ;) za kiełbasą nie przepadam, ale pewnie też bym jej wrzuciła do smaku - tylko troszkę mniej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. warzywne leczo również pyszne :D

      Usuń
  3. Robię całkiem podobne, ale bez mięsa/kiełbasy itd. Papryczka tylko czerwona, bo słodka. A najlepsze pomidorki są w Biedrze :) Dawtona to nie moja bajka...Aha, no i jem z ryżem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię jak na talerzu jest kolorowo :D a biedronkowych pomidorków chyba nie jadłam ;)

      Usuń
    2. To prawda! Warzywa w biedrze są najlepsze! Nie pryskane jak w innych supermarketach!

      Usuń
    3. Lubie ich mrożonki, typu warzywa na zupę albo na patelnię :) najsmaczniejsze! :D

      Usuń
  4. ale pięknie to wygląda, lubię takie kolorowe dania!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak jest barwnie, to aż smaczniej się je :D

      Usuń
  5. Smacznie wygląda. Jakbyś miała problem z pieczeniem, to daj znać. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. moje ulubione warzywa, pyyycha :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Odpowiedzi
    1. też kiedyś nie cierpiałam wręcz! :D

      Usuń
  8. Lubię ! Aż zgłodniałam :( haha

    Obserwuje i liczę na rewanż ;))

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda smacznie. no i bardzo proste do zrobienia. Dobry pomysł na szybki obiadek ;P

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam leczo, twoje wygląda obłędnie kolorowe i na pewna wyśmienite:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Leczo kocham ♥
    Ciocia nauczyła mnie robić je w wakacje, w sumie bardzo proste danie a tak pyszne. Twój przepis różni się trochę z moim ale na pewno nasze oba są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama też robi inaczej :) ale moja wersja mi bardziej smakuję :D

      Usuń
  12. Kocham leczo .ale sama nigdy go nie robiłam;)

    OdpowiedzUsuń
  13. wow bardzo bardzo ładny i stylowy blog obs. za obs ? jak to zrobisz daj komentarza a ja zrobię ten sam gest :* gliniankaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam leczo! Aż ślinka cieknie :). Nie dodaję do niego kostki - niepotrzebna chemia ;) . Pozdrowienia :)))

    OdpowiedzUsuń
  15. Apetycznie wygląda,ale ja jakoś nie przepadam za leczem :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam leczo, sama robię je dość często. :)

    OdpowiedzUsuń
  17. uwielbiam leczo dawno nie jadłam! narobiłaś mi smaka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. więc zapraszam do spróbowania :D

      Usuń
  18. Rewelacyjnie!
    Robisz smaka^^
    http://linde-lo.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam leczo, a jeszcze bardziej uwielbiam jeść!

    OdpowiedzUsuń
  20. na pewno skorzystam z przepisu, a tymczasem zgłodniałam ... mm:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. więc proszę dać znać, czy smakowało :D

      Usuń
  21. Nominuję Cię do Liebster Blog Award.:)

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) chętnie odpowiem na pytania :D

      Usuń
  22. O matko jak to kusząco wygląda ! :D Aż ślinka cieknie :)). Poproszę porcyjkę :D.

    Buziaki :*.

    OdpowiedzUsuń
  23. Ogólnie nie przepadam, ale ten wykonany przez Ciebie wygląda pysznie :)

    http://kaillaaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  24. Otagowałam Cię ;). www.k-a-m-a.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. widziałam i dziękuję :) chętnie wezmę udział :D

      Usuń
  25. bardzo podoba mi się twój blog, obserwujemy? :33

    OdpowiedzUsuń
  26. Pysznie to wygląda i jest bardzo łatwe w przygotowaniu ;))

    OdpowiedzUsuń
  27. No to pomysł na obiad mam dzisiaj z głowy :D dzięki :P

    OdpowiedzUsuń
  28. YUMMMIII now i´m hungry haha :) Great blog! Maybe we follow each other!? let me know :) greetings www.yuliekendra.com

    OdpowiedzUsuń
  29. amazing post!!! i follow you now ;)
    i would love to follow me back because I really love your blog!!
    kisses
    http://blogcashmeremafia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  30. mniammm moje ulubione tylko ja robie z kawałkami mięsa zamiast kiełbasy ;-)

    OdpowiedzUsuń
  31. Nie przepadam za leczo, ale wygląda smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taka zupełnie nie styczniowa potrawa, ale lubię bardzo :))

      Usuń
  32. Ojj jak bym zjadła.. Ale o tej porze już może nie będę się brała za robienie lecza.;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. takie tłuściochy lepiej zostawić na następny dzień :D

      Usuń