24 lis 2013

Faszerowane jajka zapiekane.

Ostatnio przedstawiłam szybką propozycje na śniadanie lub kolacje, jaką był omlet ze szpinakiem, tym razem będzie coś równie smacznego, jednak trzeba poświęcić nieco więcej czasu, by przygotować taką wersję faszerowanych jajek. Ale jak najbardziej się opłaca, więc każdego zachęcam do wykonania :-)


Potrzebujemy:
- jajka ugotowane na twardo
- jajko surowe
- ogórki konserwowe
- koperek
- majonez
- bułka tarta


Jajka gotujemy na twardo. Ostrym nożem kroimy na pół (wraz ze skorupkami). Ostrożnie wyciągamy połówki jajek, starając się nie uszkodzić skorupek.


Zarówno białka, żółtka, jak i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Dodajemy posiekany koperek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą masą faszerujemy połówki skorupek. Każdą z nich maczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.


SMACZNEGO!


Jedliście zapiekane jajka? Lubicie? :-)

82 komentarze:

  1. a jajko ugotowane na twardo zjedzone obok ;d?
    fajnie to wygląda ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zjedzone jajko? Przecież pokazałam krok po kroku, co trzeba zrobić...

      Usuń
  2. Nie jadłam czegoś takiego, ale pewnie jest smaczne. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, że smaczne, zapraszam do wypróbowania :-)

      Usuń
  3. Wygląda bardzo smacznie ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, uwielbiam jajka pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłam, tylko w mojej wersji były jeszcze pieczarki ;) Smaczne, ale trochę trzeba się z tym 'pobawić'. Pozdawiam gorąco! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo! Z pieczarkami z pewnością byłoby jeszcze lepsze, tym bardziej że tak je uwielbiam :-)

      Usuń
  6. jeśli smakuje, tak jak wyglada to ja się piszę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Potwierdzam i jak najbardziej zachęcam do wypróbowania :-)

      Usuń
  7. Moja babcia takie robiła. Tata je uwielbia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie takich się nie robiło, no chyba że tylko faszerowane ;-)

      Usuń
  8. Wyglądają niesamowicie pysznie, aż naszła mnie ochota ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. nie wiedziałam, że faszerowane jajka mogą wyglądać tak apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę przyznać, że wyglądają równie dobrze, jak i smakują :-)

      Usuń
  10. dzięx za koment. u mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  11. OOO jakie pyszności! Pięknie wyglądają :O

    OdpowiedzUsuń
  12. Kocham takie jajka, ale u mnie robi się je tylko na Wielkanoc, bo normalnie to nie ma chętnych do ich zrobienia :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robiłam je po raz pierwszy, ale myślę, że zbyt często i u mnie nie będą gościć, bo trochę czasu trzeba poświęcić, by je zrobić ;-)

      Usuń
  13. Jeszcze nie miałam przyjemności takowych zajadać ale czas to zmienić ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. zjadłabym! :)
    smakowicie wygląda!! :)

    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Robie je bardzo czesto, sa przepyszne :))

    http://madeleinelife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  16. ie jadłam. Wygląda pysznie, jak zwykle ;)
    Muszę zrobić!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam i mam nadzieję, że będą smakować :-)

      Usuń
  17. u mnie w rodzinie takie (no niedokładnie takie ;)) jajka to danie niemal kultowe ;) przejęłam je jeszcze po ciotecznej babce (?) ;) zawsze je uwielbiałam jako dziecko a teraz moje dzieci się nimi zajadają ;) pycha !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło to słyszeć, u mnie nigdy się takich nie jadało, a ja robiłam je po raz pierwszy i za pewne nie po raz ostatni :-)

      Usuń
  18. To jest pyszne!! :) Teraz aż mi ślinka pociekła na widok tych smaczności :) Moja kuzynka często robi to przy spotkaniach w większym gronie, mniam mniam!!

    Zapraszamy do nas na konkurs REVITALASH a już wkrótce ruszy konkurs z paką kosmetyków pod choinkę :)

    Buziaki
    xo xo ox ox xo xo

    OdpowiedzUsuń
  19. wygląda pysznie,dziś spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Świetne masz przepsisy:)Jak znajdujesz czas na to wszystko ?Planujesz jakoś swoj dzień?Pracujesz gdzieś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Eee, raczej należę do tych roztargnionych i chaotycznych osób, a przepisy - jak widzisz, dodaję raz na jakiś czas, więc to chyba nic takiego? ;-)

      Usuń
  21. Bardzo lubię jajka faszerowane, ale w nieco innej wersji ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faszerować można na równe sposoby, ale zawsze jest pysznie :-)

      Usuń
  22. pierwszy raz takie widzę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja widziałam już dawno, ale pierwszy raz postanowiłam zrobić ;-)

      Usuń
  23. Ja nawet nie wiedziałam, że można takie cuda z jajek zrobić. Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziś przepisy potrafią zaskoczyć, ale jak najbardziej zachęcam :-)

      Usuń
  24. Zawsze faszerowane jajka robiłam zwyczajnie, a tu widzę, że inaczej też można :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Uwielbiam :) Zarówno na zimno, jak i ciepło.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jadłam jedynie na ciepło, ale wierzę, że i na zimno są pyszne :-)

      Usuń
  26. Swietny pomysł! <3 nigdy takiej wersjii nie widzialam :)

    mimo to kusi mnie omlet ze szpinakiem, nawet kupilam dzis swiezy szpinak ;* nie ma co - musze zdrowo !

    OdpowiedzUsuń
  27. Jadłam i bardzo mi smakują ;)

    OdpowiedzUsuń
  28. Cudo!:) Kiedyś jadłam,ale sama jeszczxe nie próbowałam przyrządzić :)

    OdpowiedzUsuń
  29. W wersji zapiekanej jeszcze nie jadłam jajek:)

    OdpowiedzUsuń
  30. nigdy nie jadłam,a le wygląda pysznie <3

    OdpowiedzUsuń
  31. Ale ciekawy przepis! Będzie idealny na wieczór andrzejkowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  32. i było miło... z początku.

    czy nie pomyliłaś pór roku? teraz będą Święta Bożego Narodzenia, a nie Wielkanocne ;)
    ale pomysł bardzo ciekawy. jak będę pamiętać to wykorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam, lubię jajka i często je jadam, więc dla mnie zawsze jest idealna pora na nie ;-)

      Usuń
  33. nie jadłam nigdy ale super wyglądają ! :D

    OdpowiedzUsuń
  34. Swietnie to wyglada musze sprobowac, a omlet ze szpinakiem zrobie w tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  35. Uwielbiam, muszę zrobić w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  36. Naprawdę smakowicie wyglądają te jajka. W ogóle widzę, że naprawdę fajne przepisy prezentujesz tu na blogu. Chyba przetestuję parę sałatek i omleta ;)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszy mnie to ogromnie, więc życzę smacznego :-)

      Usuń
  37. Powinnaś wydać książkę kucharską bo wasz świetne przepisy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aż mi się buzia cieszy ;-) Tyle że ja dopiero uczę się gotować i to co pokazuję, to moje pierwsze podrygi ;-)

      Usuń
  38. Jajka zapiekane , nie słyszałam :) chociaż, uwielbiam w każdej postaci :)
    Fajnie u Ciebie :)

    I przy okazji zapraszam do Nas na konkurs - książkowa niespodzianka czeka !
    http://mamalolipoli.blogspot.com/2013/11/mamalolipoli-nie-wierze-w-bociana.html

    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  39. Uwielbiam jajka! Taka postać też mi się podoba. Muszą być przepyszne.

    OdpowiedzUsuń
  40. mniam, idealne na wielkanoc

    obserwuje i licze na to samo
    www.sotheemily.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  41. Nie wydaje się zbyt skomplikowane, więc pewnie spróbuję to zrobić dziś na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skomplikowane nie jest, ale trochę czasu trzeba poświęcić by je przyrządzić, no i mam nadzieję, że smakowały :-)

      Usuń
  42. takich jeszcze nie jadłam, ale mi ochoty narobiłaś! :D

    OdpowiedzUsuń
  43. Koniecznie wypróbuję, bo wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  44. Na pewno są przepyszne, chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  45. Taki prosty przepis i tak ładnie to wygląda. Wprost niesamowite. Ja nie wiem, skąd Ty te świetne przepisy czerpiesz:) Jak z głowy to naprawdę Cię podziwiam, no i rzecz jasna - muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę z internetu, trochę z głowy, coś zmieniam i kombinuję wedle własnych upodobań :-)

      Usuń
  46. Robiłam nie raz , przepyszne , wszystkim tym którzy jeszcze nie próbowali gorąco polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  47. Bardzo dziękuję za wyróżnienie mnie :-)

    OdpowiedzUsuń